Wie zijn wij?

RWL-event radio

WIE ZIJN WIJ?


RWL, Radio Waasmunster lokaal of... Lokale radio Waasmunster. Hoe het begon begin jaren 80. Eén van de eerste lokale radio's in het Waasland, nu een 40 jaar geleden opgehouden met uitzenden. Twee dagen na de brief. De brief met het negatieve advies, zoals men dit toen noemde. Geen zendvergunning voor ons. De lol was eraf als het had gemogen...


Een nieuw project stond op stapel waardoor RWL opnieuw (eventjes) 100u herleefde! Pasen en jaarmarkt 2014 werd onvergetelijk voor veel Waasmunsternaars en medewerkers.

Eenmalig denkt u? Vergeet het maar!

We breidde er een vervolg aan... (het was veel te plezant!)


WIE ZIJN WE NU ECHT?


RWL, Radio Waasmunster (Lokaal of...) Liberty. Veel van onze toenmalige medewerkers waren merendeel gepassioneerde, oudere medewerkers die er nu, 40 jaar later, spijtig genoeg er niet meer bij zijn. Dus hadden wij het idee om alle Waasmunsterse medewerkers van onze toenmalige "concurrent" én waar merendeel van onze medewerkers na de stopzetting van RWL aan de slag gingen, OOK nog eens de kans te geven hun "oude" hobby te laten herbeleven.

Het beviel ons en hen zo goed dat zij en nog anderen, die er het eerste jaar er niet bij waren, opnieuw present waren voor de uitzendingen in september 2015 tergelegenheid van Vestjeskermis.

Beluister RWL radio via internetradio of pc:

VIA SMARTPHONE:

Om ons te beluisteren, klik je op de radio of op de mediaplayer.

Via smartphone kan het ook, scan de QR code in maar let wel op uw internetverbruik als u via 4G luistert!

Volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes over RWL eventradio en onze activiteiten. 

EN VERDER...

In 2016 werd er uitgezonden  van uit de Stationsstraat van Waasmunster, 2017 waren we te gast met onze mobiele studio in Sombeke en de Ruiter.

2018 Vierschaarfeest & 10-Miles van Waasmunster en in 2019 opnieuw jaarmarkt van Waasmunster.


EN DAN:

2020, een geval apart! We zouden live uitzenden vanuit de showroom van Garage Van Goethem. De Covid19 perikelen beslistten er anders over... Géén Vestjes en Molenkes kermis en ook geen Studio dRie (wegens wegwerkzaamheden in de Neerstraat). Studio4 dan maar (tuinhuis van Rie) én op de laatste dag van de fm-uitzendingen: "studio kermis" in de (voor-) tuin!


2021, nog steeds Coronagewijs, ON TOUR. Van 20 augustus tot 19 september, 4 weken en... 5 weekends werd RWL ontvangen op 5 verschillende locaties in Waasmunster om de fm-uitzendingen op locatie live in de ether te brengen.

Op 27 december tot en met 9 januari 2022 was RWL opnieuw te beluisteren via FM. (Dit was zo gepland tergelegenheid van de officiele opening van VTC De Meermin maar ook hier weer gooide corona roet in het eten en is dit naar latere datum verschoven.)


Zomer 2022 opnieuw op FM! Deze keer waren we nog eens te gast tergelegenheid van Statiekermis. Gelukkig was het eindelijk een normale gebeurtenis en konden we de eerdere opgelegde regels eindelijk opbergen.


Voorjaar 2023. We zaten opnieuw live op verschillende locaties in Waasmunster. Om te beginnen 24u LIVE-uitzending tijdens de "straffe 24u van Jonathan Van Goethem" (Johnfit in de Neerstraat), op de vrijdagse markt draaiden wij verzoekjes ter gelegenheid van de "maand van de markt" én waren wij opnieuw te gast op Paasmaandag op de jaarmarkt van Waasmunster.


HUIDIGE BESTUURSLEDEN:

Henri Maes, Guido Mettepenningen & Jean-Paul Van Haver.